Werking & welke dieren komen in aanmerking?

Wanneer uw dier komt te overlijden, kan u op ons een beroep doen opdat u thuis, in alle sereniteit en op uw eigen manier, afscheid kunt nemen.

Wanneer we telefonisch niet bereikbaar zouden zijn kan u steeds een boodschap nalaten. Het spreekt voor zich dat we zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Welke dieren komen in aanmerking?

Ieder huisdier tot en met een lichaamsgewicht van 10 kilogram kunnen we probleemloos bij u thuis verzorgen. Sommige dieren overlijden thuis, anderen dan weer bij de dierenarts of op de openbare weg ten gevolge van een ongeval.

Wanneer uw dier ernstig verwond is geraakt, en ten gevolge hiervan is overleden, trachten wij steeds de nodige respectvolle verzorging te bieden. Hiervoor hebben we steeds het nodige voorhanden, zoals bijvoorbeeld hecht- en verbandmateriaal. Indien noodzakelijk wordt uw huisdier ook gewassen.

Wat na de opbaring?

Na de periode van opbaring kunt u zelf uw overleden huisdier overbrengen naar een dierencrematorium, of thuis begraven. Dit laatste is echter beperkt voor huisdieren met een maximum gewicht van 10 kilogram, en is bovendien afhankelijk van de milieureglementering binnen uw gemeente. Anderzijds is er eveneens de mogelijkheid dat uw huisdier wordt opgehaald door een erkend bedrijf. Dit kan gebeuren via uw dierenarts of via de milieudienst van uw gemeente.